Кулинарни рецепти » Гювеч с патладжани

 Гювеч с патладжани

Продукти:

• 2 големи патладжана
• 2-3 глави лук
• 2-3 моркова
• 4-5 домата
• 1 връзка магданоз
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2-3 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки и ги накисваме за 15 мин в подсолена и подкиселена вода. После ги отцеждаме и изплакваме.

Нарязваме останалите зеленчуци на филийки и заедно с патладжаните ги подреждаме на пластове в глинен гювеч, като тук там слагаме скилидки чесън.

Поръсваме отгоре с наситнения магданоз, посоляваме и заливаме с олиото и 1 к.ч. топла вода. Захлупваме гювеча и печем 1 час в умерена фурна.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало