Кулинарни рецепти » Пълнени домати с кашкавален сос

 Пълнени домати с кашкавален сос

Продукти:

• 8 големи домата
• 3 равни с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 1 ч.л. черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме доматите, отрязваме им капачета, издълбаваме ги и леко ги посоляваме.

Запържваме брашното в сгорещеното олио и наливаме мляко, колкото да получим средно гъст сос. Прибавяме нарязаната вътрешност на доматите и черния пипер и варим десетина минути.

Сваляме от огъня, сипваме настъргания кашкавал и последователно прибавяме наситнения магданоз, разбитите жълтъци и накрая разбитите на гъст сняг белтъци.

Пълним доматите със соса, нареждаме ги в намаслена тавичка и ги заливаме с останалия сос. Печем 20-25 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало