Кулинарни рецепти » Гулаш по виенски

 Гулаш по виенски
/Австрия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 250 г обезкостено телешко месо от опашката или плешката
• 3 с.л. свинска мас
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 резен лимон
• 1 ч.ч. бульон /или гореща вода/
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късове и леко го посоляваме. Нарязваме лука много ситно.

Загряваме мазнината и първо запържваме лука до златисто оцветяване, а след това прибавяме червения пипер, месото и почистеното от кората и семето лимоново резенче. Задушаваме около 30 мин на умерен огън, след което заливаме с горещия бульон /или гореща вода/ и варим, докато месото омекне.

Прибавяме размитото в малко студена вода доматено пюре и оттегляме ястието на тих огън за няколко минути. Накрая разреждаме с горещ бульон до желаната гъстота, разбъркваме и застройваме с млякото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало