Кулинарни рецепти » Задушена агнешка плешка със зеле

 Задушена агнешка плешка със зеле
/Норвегия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостена агнешка плешка
• 30 г краве масло
• 1 малка зелка
• 1 к.ч. кисела сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го изпържваме в сгорещеното масло. Посоляваме, прибавяме 5-6 зърна черен пипер, наливаме 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и задушаваме почти до омекване.

Нарязваме зелето на едри парчета, прибавяме го към месото и продължаваме да задушаваме, докато продуктите омекнат и течността се изпари. Преди поднасяне заливаме с кисела сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало