Кулинарни рецепти » Заешко бутче с леща

 Заешко бутче с леща

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г леща
• 1 заешко бутче
• 2 с.л. мас
• 1 връзка корени за супа
• 2 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. захар
• чубрица, майорана, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме лещата за 5-6 часа в студена вода и я отцеждаме.

Сгорещяваме мазнината и пържим в нея до равномерно поруменяване заешкото бутче. После го слагаме в тенджерата заедно с лещата и нарязаните на кубчета корени за супа. Наливаме 2-3 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън.

По време на варенето прибавяме оцета и захарта, а накрая подправяме със стрита чубрица и майорана. Преди да сервираме обезкостяваме бутчето и го нарязваме на парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало