Кулинарни рецепти » Кайма в пикантен сос

 Кайма в пикантен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинска кайма от плешката
• 4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. доматен сок
• черен пипер, кимион, сол

Начин на приготвяне:

В сгорещената мазнина задушаваме каймата и ситно нарязания лук, като непрекъснато бъркаме с вилица, докато каймата се раздроби на топчета.

Прибавяме доматения сок, ситно нарязания чесън, кимион, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме около 20 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало