Кулинарни рецепти » Овнешко по трирски

 Овнешко по трирски

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г овнешко месо
• 100 г моркови
• 100 г целина
• 100 г лук
• 700 г картофи
• 1 дафинов лист,
• 5-6 зрънца черен пипер
• оцет, мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме изплакнатото месо на едри парчета, заливаме го с гореща вода, прибавяме оцет, сол и подправки и варим почти до омекване. Прибавяме нарязаните на ивички зеленчуци и обелените и нарязани на четвъртинки картофи и досваряваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало