Кулинарни рецепти » Рагу

 Рагу

Продукти: (за 2 порции)

• 250 г телешко месо
• 2 с.л. олио
• 1 малка глава лук
• половин морков
• 1 картоф
• 1 парче целина
• 2 домата от консерва
• 2 с.л. грах от консерва
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните на дребни кубчета целина и морков. Връщаме месото и заливаме с топла вода.

Задушаваме, докато месото малко омекне. Добавяме нарязаните на кубчета картофи, а след няколко минути - граха и обелените и нарязани на дребно домати. Посоляваме ястието и го задушаваме на умерен огън. След отстраняване от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало