Кулинарни рецепти » Рагу с агнешко месо

 Рагу с агнешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 1,5 к.ч. олио
• 1 връзка зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 моркова
• половин глава целина
• 150 г гъби
• 500 г грах
• 10-15 малки лукчета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го задушаваме в част от мазнината и малко вода. Щом омекне, го изваждаме в чиния.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и брашното. Прибавяме червения пипер и доматеното пюре, посоляваме и разреждаме с гореща вода. Щом сместа заври, връщаме месото.

Нарязваме целината, морковите и гъбите на филийки. Задушаваме ги в останалата мазнина, докато омекнат, и ги прибавяме към месото заедно с лукчетата и граха. Доваряваме ястието на слаб огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало