Кулинарни рецепти » Свинско коляно с кисело зеле и вино

 Свинско коляно с кисело зеле и вино
/Германия/

Продукти: (за 3-4 порции)

• 1 свинско коляно
• 600 г кисело зеле
• 1 глава лук
• 500 г шунка
• 1 ч.ч. бяло вино
• 20 г свинска мас
• оцет, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата от свинското коляно, посоляваме и изпичаме до омекване.

Изпържваме в сгорещената мас ситно нарязания лук, прибавяме добре отцеденото нарязано зеле, заливаме с виното и задушаваме под плътно прилягащ капак до омекване.

Към края прибавяме нарязаната на ивички шунка. Поръсваме черен пипер върху омекналото зеле, леко посоляваме и подкиселяваме. Поднасяме с печеното коляно и варени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало