Кулинарни рецепти » Яхния с праз

 Яхния с праз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 600 г обезкостено свинско месо
• 1 кг праз /4-5 стръка/
• 1 с.л. свинска мас
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 люта чушка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета и леко го запържваме в силно загрятата мазнина. Прибавяме нарязания на колелца праз и задушаваме около 20 мин.

Разреждаме доматеното пюре с виното и го изсипваме върху праза. Прибавяме лютата чушка, посоляваме и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.

Поръсваме готовата яхния с черен пипер и я поднасяме с прибавка от пържени или варени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало