Кулинарни рецепти » Говеждо с боб и прясно зеле

 Говеждо с боб и прясно зеле

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг говеждо месо
• 1 по-малка зелка
• 200 г зрял фасул
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1 с.л. сол
• черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Киснем боба 1 нощ в студена вода и я изхвърляме. Варим го в подсолена вода, докато поомекне.

Възвираме 2 л подсолена вода и слагаме цялата зелка, на която сме очистили само външните листа. Варим я 20 мин. Отцедената зелка нарязваме на тънки ивички.

Почистеното от ципите и жилите месо също слагаме цяло да се вари в подсолена вода. Когато поври, го отпенваме и слагаме нарязания на ситно лук. Прибавяме зърната черен пипер. Рязко намаляваме огъня и слагаме зелето и фасула при месото. Наливаме мазнината и варим около 1 час.

Изваждаме месото, нарязваме го на порции и го връщаме в тенджерата. Продължаваме варенето.

Размиваме брашното с малко вода на гладка кашичка и го сипваме в ястието. Готвим, докато водата напълно изври. Сервираме ястието топло или студено.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало