Кулинарни рецепти » Говеждо, задушено с вино

 Говеждо, задушено с вино
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г говеждо месо
• 100 г тлъсто свинско месо
• 1 парченце кожичка от свинско месо
• 1 глава лук
• 1 домат
• 1 морков
• 1 скилидка чесън
• 1 връзка ароматни треви (мащерка, дафинов лист, магданоз, малко парченце портокалова кора)
• 1 с.л. олио
• 60 мл червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме говеждото месо на парченца с размери 1х1,5 см, свинското месо на кубчета, свинската кожичка на квадратчета, моркова, лука и попарения и обелен домат на парченца.

Слагаме в тенджерата част от свинската кожичка, половината от свинското месо, олиото и зеленчуците, върху които внимателно разполагаме говеждото месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер, отгоре поставяме останалото свинско месо и кожичката, счукания чесън, а в средата - китката ароматни треви.

Задушаваме ястието на тих огън, след 10 минути прибавяме виното и запичаме в леко загрята фурна до омекване. Преди поднасяне изваждаме връзката ароматни треви и отнемаме част от мазнината на соса.

Можем да поръсим месото със смес от ситно нарязан чесън, магданоз, каперси и сардини.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало