Кулинарни рецепти » Заек със сметана

 Заек със сметана
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г заешко месо от задната част
• 50 г сланина
• 50 г краве масло
• 1 връзка корени за супа
• половин лимон
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. компот от боровинки
• 1 к.ч. вино
• 150 г сметана
• 3 с.л. брашно
• половин портокал
• подправки
• костен бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме внимателно ципата от месото, шпековаме със сланината, посоляваме, поръсваме с черен пипер и втриваме подправките.

В сгорещеното масло изпържваме нарязаните на парченца корени, прибавяме месото и го пържим, докато от всички страни хване кафява коричка.

Наливаме малко бульон, прибавяме горчицата, подправките, компота, парченца лимонова и портокалова кора. Задушаваме на умерен огън, като от време на време обливаме заека с мазнина и бульон.

Изваждаме месото, когато омекне, а към соса прибавяме брашното, разбито със сметаната, виното и лимоновия сок. Варим още 5-6 мин. Поднасяме заека с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало