Кулинарни рецепти » Месо с копър

 Месо с копър
(Финландия)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг телешко месо
• 1 с. л. сол
• 12 зърна черен пипер
• 2 глави лук
• 50 г краве масло
• 2 с. л, брашно
• 1/2 ч.ч. ситно нарязан копър
• няколко стъбла копър
• 3 ч. л. оцет (3%)
• 3 с. л. сметана
• 1 с, л. захар
• 1,5 л вода

Начин на приготвяне:

Възваряваме водата и солта. Нарязваме месото на по-едри парчета. Пускаме ги в кипящата вода, добавяме нарязания на ситно лук и подправките (от копъра - само стъблата). Варим около час и половина, докато месото омекне.

Разтопяваме маслото, запържваме в него брашното, наливаме част от прецедения бульон и разреждаме запръжката. Връщаме я в яденето, прибавяме скълцания копър и оставяме ястието да клокне.

Добавяме оцета и захарта, разбъркваме и наливаме сметаната. Оставяме да кипне, без да ври и внимаваме сосът да не се пресече. Сервираме с гарнитура от варени картофи или моркови, зеленчуково пюре, салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало