Кулинарни рецепти » Агнешко с домати

 Агнешко с домати

Продукти:

• 700 г агнешко месо
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• 3 глави лук
• 2 чушки
• 7-8 домата
• 3 с.л. олио
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го пържим няколко минути в сгорещеното олио.

Добавяме нарязаните моркови, лук и чесън, наливаме малко вода, посоляваме и поръсваме с червения пипер. Захлупваме ястието и го оставяме на умерен огън.

Щом продуктите поомекнат, прибавяме нарязаните чушки и задушаваме 10 минути. Накрая сипваме настърганите домати и варим още 5 минути, като бъркаме непрекъснато.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало