Кулинарни рецепти » Кюстендилски пържоли

 Кюстендилски пържоли

Продукти:

• 5 свински пържоли
• 10 скилидки чесън
• 2 с. л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите с дървено чукче, поръсваме ги със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги изпържваме. След изваждането им в същата мазнина запържваме ситно нарязаните скилидки чесън.

Връщаме пържолите, захлупваме с капак и задушаваме 8-10 минути на слаб огън. Поднасяме с пържени картофи.

Пържолите стават по-вкусни и по-крехки, ако при задушаването им прибавим 1/2 чаена чаша червено вино.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало