Кулинарни рецепти » Царевични сарми с месо

 Царевични сарми с месо

Продукти:

• 8-9 кочана млечна царевица
• 300 г свинско месо
• 1 глава лук
• 1 зелена чушка
• 1-2 скилидки чесън
• 1 с. л. доматено пюре
• 1 щипка смлян кимион
• 1-2 ч. л. мас или масло
• лют червен пипер (по желание)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме месото много ситно и го позапържваме в сгорещена мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, пресования чесън и нарязаната на дребно чушка.

Отделяме царевичните зърна от кочана и с пасатор ги смиламе на каша. Варим на тих огън, докато получим гъста смес. Прибавяме царевичната каша към задушените зеленчуци. Сипваме мазнината, доматеното пюре и месото, поръсваме подправките и посоляваме на вкус.

Попарените царевични листа поставяме на кръст, разпределяме отгоре приготвената смес и свиваме пакетчета, които завързваме с конец. Варим сармите около 1 час на тих огън, изваждаме ги и оставяме да се отцедят и поизстинат.

След това отстраняваме листата и сервираме сармите топли, залети с кетчуп или подлютен доматен сос.

Автор: Нина Славова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало