Кулинарни рецепти » Агнешки барде-кебап

 Агнешки барде-кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 250 г лук
• 1 пакетче краве масло
• 1,5 к.ч. бяло вино
• 1 препълнена с.л. брашно
• 2 люти чушки, магданоз
• чубрица, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена вода, подсушаваме и го нарязваме на малки парченца. Прибавяме към месото ситно нарязаните лук, магданоз, чубрица и джоджен. Поръсваме със сол и черен пипер.

Разбъркваме добре сместа и я слагаме в глинено гърне /барде/ заедно с маслото, лютите чушки и брашното. Заливаме с виното и 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и замазваме капака с тесто. Задушаваме ястието 2 часа в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало