Кулинарни рецепти » Агнешки котлети на скара

 Агнешки котлети на скара

Продукти:

• 8 малки агнешки котлета
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме двете страни на всеки котлет с чесън и поръсваме с олио, сол и черен пипер.

Слагаме котлетите върху силно загрятата скара и печем от всяка страна по няколко минути. Поднасяме ги горещи, поръсени със ситно нарязан магданоз.

Автор: Янка Пенева

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало