Кулинарни рецепти » Медальони от кълцано пилешко месо

 Медальони от кълцано пилешко месо

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг пилешки гърди
• 1 филия бял хляб
• 60 г краве масло
• 100 сметана
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. галета
• 4 яйца
• индийско орехче
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата и костите и накълцваме много ситно месото. Прибавяме накиснатия в млякото и отцеден хляб, маслото, сметаната, настъргано индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме много добре и оформяме медальони, които потапяме последователно в брашното, разбитите яйца и галетата. Изпържваме ги от двете страни в сгорещената мазнина до златистожълто оцветяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало