Кулинарни рецепти » Пиле по ловджийски

 Пиле по ловджийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2 с.л. зехтин
• 100 г гъби
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• 250 г домати
• 1 щипка захар
• 1 ч.л. доматено пюре
• риган, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме изчистеното пиле на четвъртинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изпържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме ситно нарязаните чесън и лук, обръщаме порциите и пържим още 6-7 мин. Прибавяме виното и варим, докато се изпари на половина.

Прибавяме обелените и нарязани домати, доматеното пюре, щипка захар и щипка риган и задушаваме под похлупак около 20 мин. Прибавяме нарязаните на парченца гъби и задушаваме без похлупак, докато пилето и гъбите омекнат, а доматите станат на сос. Преди да поднесем поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало