Кулинарни рецепти » Пуйка с кисело зеле

 Пуйка с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг месо от пуйка
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 50 г сланина
• 2-3 сухи червени чушки
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме чушките в хладка вода и ги отцеждаме.

Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина, докато стане златисто. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме нарязаното на ивички зеле, заедно със ситно нарязания лук.

Когато зелето поомекне, изваждаме половината, а върху останалото нареждаме порциите месо заедно с парченцата сланина и чушките. Покриваме с останалото зеле и поръсваме с черен и червен пипер.

Наливаме равни количества вода и зелев сок, така че течността да стигне малко под височината на продуктите. Захлупваме и варим на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало