Кулинарни рецепти » Пиле с патладжани

 Пиле с патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 5-6 патладжана
• 3 ч.ч. кисело мляко
• 60 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 1 щипка канела
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и посоляваме. Намазваме го с разтопеното масло и печем в умерена фурна, докато омекне.

Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и ги оставяме за 30 мин, за да се отцеди горчивия сок. След това ги изпържваме в сгорещеното олио.

Разбиваме киселото мляко със захарта, канелата и сол на вкус.

Нареждаме изпържените патладжани в широка чиния, а върху тях подреждаме изпечените пилешки порции. Заливаме с подправеното кисело мляко и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало