Кулинарни рецепти » Пиле с яйца и ориз

 Пиле с яйца и ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• 1-2 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. галета
• 2 с.л. олио
• 100 г кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме пилето с гореща вода и го сваряваме, като посоляваме към края на варенето. Почистваме свареното месо от костите и го нарязваме на дребни парчета.

В малко мазнина запържваме ориза до прозрачност, заливаме с 2 1/2 ч.ч. бульон от пилето и го оставяме да ври на тих огън, докато поеме течността, след което го смесваме с месото.

Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка, заливаме с разтопеното масло и разбитите в млякото яйца и запичаме в умерено силна фурна. При поднасяне поръсваме с черен пипер и настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало