Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка със зеленчуци

 Пълнена пуйка със зеленчуци

Продукти:

• 1 пуйка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 корен пащърнак
• 1 праз
• 5 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пуйката отвън и отвътре и я натриваме с черен пипер.

Нарязваме 3 глави лук на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязаните праз и кореноплоди. Пържим 5-6 мин, наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме още 10 мин на тих огън. Накрая посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Пълним пуйката с тази смес и зашиваме отвора. Намазваме птицата отвън със смес от маслото и червения пипер. Слагаме я в тава и около нея разстиламе останалия лук, нарязан на кубчета. Наливаме 1-2 ч.ч. топла вода и печем отначало в умерена, а след това в слаба фурна, като периодично обръщаме пуйката и я обливаме със сос от тавата.

Изваждаме опечената пуйка и прецеждаме соса. Прибавяме към него леко препеченото брашно, подправяме с черен пипер и сол и кипваме на огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало