Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани

 Пълнени патладжани

Продукти: (за 6 порции)

• 800 г смляно пилешко месо
• 1 кг патладжани
• 2 домата
• 300 г лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5 яйца
• 1 лимон
• 100 г краве масло
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патладжаните по дължина на половинки и издълбаваме вътрешността им. Задушаваме ситно нарязания лук в част от маслото. Добавяме смляното пилешко месо и разбъркваме добре, за да не стане на топчета.

Обелваме и нарязваме на дребно доматите. Прибавяме ги към месото заедно със ситно нарязаната вътрешност на патладжаните. Подправяме с лимоновия сок и сол на вкус, разбъркваме и задушаваме на умерен огън.

Пълним издълбаните патладжани с приготвената плънка и заливаме с малко разтопено масло. Нареждаме ги в подходящ съд и печем на умерена фурна. Към края заливаме с разбитите с киселото мляко яйца и отново запичаме. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало