23.10.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия на фурна
  2255  |   0  
Зрял фасул с птиче месо
(Франция)
Продукти: (за 4 порции)

• 300 г зрял фасул
• 100 г сланина
• 150 г чеснов салам
• 150 г месо от печена гъска(може и пиле)
• 2 домата
• 2 глави лук
• 2 с.л. олио
• 1 скилидка, чесън
• 200 мл бульон
• 2 лъжици галета
• 1 връзка ароматни треви (дафинов лист, мащерка и магданоз)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула във вода от вечерта. На другия ден прибавяме 1 скилидка чесън и връзката ароматни треви и го сваряваме до полуомекване.

Нарязваме на кубчета сланината, салама, лука, доматите и изпържваме сместа в олиото, прибавяме бульона и месото от печената гъска и задушаваме половин час.

Разстиламе в тавичка ред фасул, след това ред месна смес, заливаме с малко бульон, отгоре посипваме галета и печем в слаба фурна около половин час, докато галетата стане хрупкава и придобие златист цвят.
12.01.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020