Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки с хек

 Пълнени пиперки с хек

Продукти: (за 10 порции)

• 2 кг хек
• 500 г червени пиперки
• 500 г сланина
• 3 глави лук
• 1 връзка копър
• 100 г сметана
• 200 г кашкавал
• 5 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 20 г сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и заедно със сланината я прекарваме през месомелачка.

Задушаваме ситно нарязаните лук и копър и в сгорещеното масло. Смесваме ги рибата и сланината, прибавяме половината яйца и разбъркваме.

Разрязваме пиперките по дължина на две половинки и ги запичаме леко с малко мазнина във фурната, след което ги напълваме с рибната смес. Размесваме с настъргания кашкавал останалите разбити яйца и с тях заливаме напълнените пиперки.

Размиваме препеченото брашно с малко вода и го смесваме със сметаната.

Сваряваме остатъците от рибата костите и главата в подсолена вода. Прецеждаме бульона в него изсипваме брашното със сметаната и варим, докато сосът се сгъсти. Към него прибавяме останалото разтопено масло.

Изсипваме сметановия сос в тавичката. Подреждаме върху него напълнените пиперки. Запичаме ястието около 15-20 минути в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало