Кулинарни рецепти » Риба на керемида

 Риба на керемида

Продукти: (за 1-2 порции /1 керемида/)

• 500 г риба
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 чушка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 малък морков
• 1 к.ч. олио
• червен и черен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и оставяме да престои 30 мин.

Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в олиото. Последователно прибавяме и също задушаваме ситно нарязания чесън, нарязаната на тънки ивички чушка, нарязания на кубчета морков и ситно нарязания магданоз. Поръсваме сместа с черен и червен пипер и леко посоляваме.

Слагаме рибата в специално направена керемида с прегради от двете страни. Отгоре покриваме със задушените зеленчуци. Слагаме керемидата в студена фурна /за да не се пукне/ и бавно загряваме. Печем 30 мин при умерена температура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало