Кулинарни рецепти » Скумрия с чесън

 Скумрия с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 4 скумрии
• 2 глави чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 дафинови листа
• няколко зърна черен пипер
• сол, лимон

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, като запазваме главите. След това я оставяме да кисне 10-15 мин в студена вода. Посоляваме изкиснатите риби и ги нареждаме в тавичка.

Поръсваме равномерно със счукания чесън. Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, олиото и 1-2 ч.ч. вода. Печем 15 мин от едната страна, след това обръщаме рибите и печем още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало