Кулинарни рецепти » Шаран върху хляб

 Шаран върху хляб

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 5-6 филии сух бял хляб
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2-3 домата
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и посоляваме.

Нареждаме хляба в тавичка и го заливаме с виното. Отгоре слагаме шарана. Печем 10 мин в силно загрята фурна.

После обръщаме парчетата риба, нареждаме отгоре доматите, нарязани на филийки, и печем още 20 мин в умерена фурна. Хлябът не се консумира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало