Кулинарни рецепти » Ловджийска супа

 Ловджийска супа

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2-3 яребици
• 3-4 с.л. краве масло
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 100 г шунка
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 10-12 зърна черен пипер
• лимонов сок, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме яребиците със 7-8 ч.ч. студена вода и ги слагаме на огъня. Посоляваме след като водата заври и продължаваме да варим. Изваждаме сварените яребици и ги нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.

Сгорещяваме мазнината и запържваме ситно нарязаните лук, моркови, целина и шунка. Прибавяме брашното и също го запържваме. Оцветяваме запръжката с червения пипер и я разреждаме с бульона.

Когато бульонът заври, прибавяме дафиновия лист, черния пипер и нарязаните яребици. Варим супата 15 мин, след което я застройваме с разбитите яйца и лимонов сок. Преди да поднесем поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало