Кулинарни рецепти » Пилешка чорба с крокети

 Пилешка чорба с крокети

Продукти: (за 6 порции)

• 1 пиле с дреболиите
• 1 връзка корени за супа
• 6-7 картофа
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 1 с.л. ориз
• 1-2 с.л. грис
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, индийско орехче
• лимонов сок, сол
мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета и го заливаме със студена подсолена вода. Прибавяме ситно нарязания лук и варим на умерен огън, докато месото омекне. Изваждаме пилето и го обезкостяваме. Отделяме бялото месо, а останалото /без дреболиите/ прекарваме през месомелачка.

Задушаваме в малко мазнина нарязаните на малки парченца дреболии и корени за супа. Прибавяме картофите, нарязани на кубчета, заливаме с прецедения пилешки бульон и кипваме. Прибавяме ориза и оставяме чорбата да ври на тих огън.

Отделно омесваме смляното месо с гриса, яйцето, черен пипер, индийско орехче и сол на вкус. Оформяме от сместа крокети, овалваме ги в галетата и ги пържим в загрятата мазнина до златисто оцветяване.

Разпределяме в чиниите за сервиране по малко от бялото месо и по 1-2 крокета и ги заливаме с горещата чорба, подправена с лимонов сок и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало