Кулинарни рецепти » Сърца на фурна

 Сърца на фурна
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 2 свински или телешки сърца
• 150 г сланина или пушени гърди
• 1 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 лимон
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• няколко зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме сърцата в подсолена вода, докато омекнат, след което ги шпековаме с част от сланината.

В по-дълбока тенджера изпържваме в сгорещената мазнина останалата сланина заедно с дребно нарязания лук, прибавяме сварените сърца и черен пипер, заливаме с част от бульона, в който сме варили сърцата, изсипваме всичко в тава, посоляваме и печем в умерена фурна до зачервяване. След изпичане нарязваме сърцата на филийки и ги заливаме със сос.

Соса приготвяме като към соса, в който сме пекли сърцата, прибавяме още малко бульон, виното, брашното, сока от лимона и възвираме получената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало