Кулинарни рецепти » Шкембе яхния

 Шкембе яхния

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г варено шкембе
• 2 к.ч. олио
• 1 кг лук
• половин буркан стерилизирани домати
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно 1 глава лук и я задушаваме в 1/4 от олиото до омекване. Добавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер, разбъркваме и заливаме с гореща вода.

След като сосът заври, прибавяме нарязаното на ивички шкембе, останалия лук, нарязан на кръгчета и запържен в останалата мазнина, виното, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус.

След малко добавяме нарязаните на дребно домати и половината от ситно нарязания магданоз. Печем около 10 мин в умерена фурна и разпределяме ястието в затоплени чинии. Поръсваме с останалия магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало