Кулинарни рецепти » Гулии, пълнени с мозък

 Гулии, пълнени с мозък
(Сърбия)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г малки гулии
• 400 г мозък
• 80 г краве масло
• 200 г заквасена сметана
• 1 малка глава лук
• 1 яйце
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Издълбаваме обелените гулии, пускаме ги в тенджера с кипяща вода и варим до полуомекване.

Заливаме мозъка с гореща вода и го киснем няколко минути. После отстраняваме ципата и го нарязваме на парченца.

Изпържваме ситно нарязания лук в част от маслото, прибавяме мозъка и също го позапържваме. Подправяме с черен пипер и сол, изчакваме сместа да поизстине и прибавяме яйцето и наситнения магданоз.

Омесваме и напълваме отцедените гулии. Нареждаме ги в тавичка, като върху всяка гулия слагаме по малко масло. Наливаме сметаната, разредена с малко бульон от варенето, и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало