Кулинарни рецепти » Касапски сарми

 Касапски сарми

Продукти:

• 1,5 кг свински черен дроб /пресен/
• 600 г прясна сланина
• 1 свинско було
• 3-4 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме булото за 20 мин в хладка вода, измиваме го и го нарязваме на 10 парчета.

Почистваме и измиваме дроба и сланината, нарязваме ги на кубчета. Прибавяме ситно нарязаните лук и люти чушлета, наливаме олиото, посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.

Разпределяме сместа по парчетата от булото и завиваме сарми. Подреждаме сармите в тавичка, наливаме 1-2 к.ч. топъл месен бульон /или подсолена вода/ и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Иван Рашев

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало