Кулинарни рецепти » Корона от патладжани

 Корона от патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 5 патладжана
• 500 г сурова наденица
• 3 глави лук
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• 1 филия сух бял хляб
• 1-2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме два от патладжаните и ги нарязваме на съвсем малки кубчета, които посоляваме е оставяме да се отцедят от горчивия сок. Останалите падладжани нарязваме на филийки, дебели около 5 мм, посоляваме ги и също ги оставяме да се отцеждат.

Нарязваме лука на ситно, смесваме го със ситно нарязаните магданоз и чесън и го запържваме в 2 с.л. олио. Прибавяме нарязаните на малки кубченца патладжани /като предварително ги изстискваме/. Позапържваме и тях, след което прибавяме каймата от наденицата, накиснатия и отцеден хляб и подправките. Разбъркваме всичко много добре.

Овалваме в брашното нарязаните на филийки патладжани и ги изпържваме в останалата мазнина, след което ги оставяме да се отцедят.

Затопляме фурната до 180°С. Натъркваме дъното на малка тавичка с чесън и я намазваме с олио. Слагаме дафиновия лист и нареждаме една до друга изпържени патладжанени филийки. Нареждаме филийки и покрай стените на тавичката. Разстиламе вътре приготвената смес и покриваме с останалите патладжани. Печем около 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало