Кулинарни рецепти » Леща с шунка

 Леща с шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г леща
• 100 г сланина
• 2 с.л. брашно
• 200 г шунка
• 4 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. оцет
• 1 щипка захар
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лещата и я сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме, като запазваме отварата.

Нарязваме сланината на дребни кубчета и я запържваме. Прибавяме брашното и също го позапържваме. Наливаме 2 ч.ч. от отварата, прибавяме лещата и държим на огъня, докато ястието се сгъсти.

Подправяме със захар и оцет и прехвърляме лещата в голяма чиния за сервирана. По края на чинията подреждаме парченцата шунка, а между тях слагаме резенчета твърдо сварени яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало