Кулинарни рецепти » Наденица с консерви

 Наденица с консерви

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г стерилизирани домати
• 200 г стерилизиран зрял фасул
• 100 г стерилизиран грах
• 200 г стерилизиран зелен фасул
• 1-2 глави лук
• 500 г наденица
• 1 с.л. сух риган
• 100 г кашкавал
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме лука и го нарязваме на ситно. Отцеждаме граха, зрелия и зеления фасул от водата, като нарязваме зеления фасул на парченца.

Нарязваме наденицата на кръгчета и я запържваме за 5 мин в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук, доматите, които сме смачкали с дървена лъжица, червения пипер, стрития риган и 1 1/2ч.ч. хладка вода. Поръсваме с черен пипер и възвираме ястието.

Захлупваме и оставяме да ври 10-15 мин на тих огън, като от време на време разбъркваме. След това прибавяме отцедените грах, зрял и зелен фасул и варим още 5 мин. Посоляваме готовото ястие, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.

Преди поднасяне поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало