Кулинарни рецепти » Миш-маш с бекон

 Миш-маш с бекон

Продукти:

• бялата част от 1 връзка пресен лук и перата от 2-3 стръка
• 3-4 скилидки чесън
• 5-6 филийки бекон
• 2-3 домата
• 6 яйца
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бекона на мънички парченца и го позапържваме в олиото. Прибавяме нарязания на филийки чесън и ситно нарязания лук. Пържим още 5-6 минути и прибавяме настърганите домати.

Готвим, докато течността се изпари, след което сипваме разбитите с малко сол яйца. Държим ястието на котлона още 3-4 мин, като непрекъснато бъркаме. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Йорданка Бръснарова

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало