Кулинарни рецепти » Лазаня с извара и патладжан

 Лазаня с извара и патладжан

Продукти: (за 4 порции)

· 350 г брашно
· 3 яйца
· 1 ч.л. зехтин
· 1 щипка сол

За плънката:

· 200 г извара
· 4-5 домата
· 1 к.ч. орехови ядки
· 2 патладжана
· 1 к.ч. зехтин
· 100 г кашкавал
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцата, зехтина, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 4-5 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат.

Загряваме зехтина и задушаваме обелените и настъргани домати, подправени с черен пипер и сол на вкус. Нарязваме патладжана на кръгчета и го изпичаме.

Покриваме дъното на намаслена тавичка със слой лазаня. Отгоре последователно разстиламе доматен сос, патладжани, нарязани орехови ядки и извара. Повтаряме до изчерпване на продуктите. Най-отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Печем 35 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало