Кулинарни рецепти » Юфка с ябълки

 Юфка с ябълки

Продукти: (за 5 порции)

· 300 г юфка
· 4 ч.ч. прясно мляко
· 60 г краве масло
· 5 яйца
· 1 к.ч. захар
· 500 г ябълки
· 1 ч.л. канела
· 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме в гевгир.

Обелените и почистени от семките ябълки настъргваме на едро ренде. Смесваме ги с юфката и ги прехвърляме в намазнена тавичка.

Разбиваме до побеляване яйцата със захарта. Прибавяме ароматизираното с ванилията мляко и разтопеното /но не препържено/ масло.

Заливаме с тази смес юфката и я печем в умерена фурна до равномерно поруменяване. Преди сервиране наръсваме с канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало