Кулинарни рецепти » Хавайски пай с пълнеж от лук и маслини

 Хавайски пай с пълнеж от лук и маслини

Продукти:

• 1 3/4 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.л. сол
• 1/2 ч.ч. студено масло
• 4-6 с.л. студена вода

За плънката:

• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.л. сол
• 8 глави лук
• 3/4 ч.л. черен пипер
• 10 зелени маслини
• 3 скилидки чесън
• 1/4 ч.ч. настъргано сирене
• 2 с.л. шери
• разполовени зелени маслини за украса

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното, маслото и солта и в кухненски робот разбъркваме, докато получим трошлива смес (можем да направим това и с ръце, но предварително нарязваме маслото). Постепенно прибавяме водата и обработваме, докато се получи гладко тесто. Оставяме го в хладилника 1 час.

Загряваме зехтина в тиган и прибавяме ситно нарязаните лук и чесън и поръсваме шерито. Покриваме тигана с капак и пържим на слаб огън 30 минути, като бъркаме от време на време. Не оставяме лука да покафенее. Махаме капака и пържим още 10 минути, за да се изпари част от течността. Прибавяме черния пипер.

Докато лука се пържи, разточваме тестото и го поставяме в намазана с масло тава. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна 10 минути.

Изваждаме кората за пая и намаляваме фурната до 160 градуса. Поръсваме кората с нарязаните маслини и лучената смес. Най-отгоре поръсваме със сиренето и украсяваме с разполовените зелени маслини. Печем 25-30 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало