Кулинарни рецепти » Щрудел с домашни кори

 Щрудел с домашни кори

Продукти:

• 600 г брашно
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. разтопено краве масло /за намазване/

За плънката:

• 1 кг ябълки
• 1 к.ч. счукан сухар
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 1 ванилия
• 2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги настъргваме. Прибавяме орехите, сухара, захарта и ванилията и разбъркваме.

Замесваме твърдо тесто от брашното, олиото, солта и хладка вода. Омесваме добре тестото, намазваме го с малко олио, покриваме го и оставяме да престои 1 час. След това разточваме 6 дебели кори.

Намазваме всяка кора с масло и разстиламе по малко от плънката. Навиваме корите на рула, подреждаме ги в намаслена и набрашнена тавичка, заливаме с останалото масло и печем в умерена фурна.

Изчакваме щрудела да изстине и го поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало