Кулинарни рецепти » Супа от кисело зеле с домати

 Супа от кисело зеле с домати

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400 г кисело зеле със сока
• 100 г колбаси
• 2 с.л. заквасена
• 2 с.л. мас
• 2-3 с.л. брашно
• 1 малка главичка лук
• 1 ч.л. червен пипер
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Прецеждаме зелевия сок, доливаме вода, за да стане течността 1 л и възваряваме на огъня. Прибавяме нарязаното на ивички зеле, нарязаните на парченца колбаси и малко ким. Варим, докато продуктите поомекнат.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Прибавяме леко препеченото брашно и също го запържваме. Поръсваме червения пипер, разреждаме запръжката с 1 ч.ч. топла вода, сипваме я в супата и доваряваме на умерен огън.

Накрая прибавяме сметаната, опитваме на сол, кипваме и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало