Кулинарни рецепти » Козуначени бухти

 Козуначени бухти

Продукти:

• 500 г козуначено тесто
• 1 ч.ч. гъст мармалад
• половин пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 к.ч. кристална захар
• 1 к.ч. ситно нарязани бадеми

Начин на приготвяне:

От втасалото козуначено тесто късаме топчета с големината на яйце. Овалваме ги с ръка и правим в средата им вдлъбнатина, в която слагаме по 1 ч.л. от мармалада. Притискаме тестото така, че плънката да остане в средата му.

Нареждаме бухтите на разстояние в намаслена тавичка, намазваме ги с маслото, за да не се слепят и ги оставяме половин час да втасват.

След това ги намазваме с яйцето, което сме разбили с малко вода. Поръсваме ги със захарта и ситно нарязаните бадеми и ги изпичаме в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало