Кулинарни рецепти » Муфлати

 Муфлати
(Мароко)

Продукти:

• 500 г брашно
• 30 г мая
• 1 1/2 ч.ч. вода
• 1 щипка сол
• 3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в 1/2 ч. ч. топла вода и изчакваме да кипне. В широка купа изсипваме брашното, в средата правим кладенче и прибавяме маята, водата, олиото и 1 щипка сол. Разбъркваме до получаване на меко тесто.

Намазваме по-голяма тава с мазнина. От тестото правим 15-20 топчета, нареждаме ги в тавата и ги оставяме за 20 минути. Намазваме с олио работния плот и ръцете и правим от всяка топка кръгъл, тънък лист.

Загряваме тиган по възможност с дебело дъно, намазняваме го. Печем муфлатите в тигана от двете страни до леко порозовяване. После ги редим една върху друга.

Сервираме заедно с купички с масло, мед и сладко по избор.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало