Кулинарни рецепти » Маков кекс с мед и череши

 Маков кекс с мед и череши

Продукти:

• 80 г грис
• 80 г пудра захар
• 150 г течен мед
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• 150 г маково семе
• 1 с. л. прясно мляко
• 1 пакетче ванилена захар
• 1 ч. л. смлян анасон и канела
• 100 г череши от компот
• кората на половин лимон

Начин на приготвяне:

Смесваме меда, жълтъците, разтопеното масло, лимонената кора, анасона и канелата и разбиваме с миксер докато сместа се сгъсти. Добавяме измитото и смляно маково семе, черешите, почистени от кос-тилките, и ванилията. Редувайки с гриса, добавяме разбитите на твърд сняг белтъци. Щом тестото стане плътно, добавяме 1 с. л. мляко и размесваме.

Изливаме сместа във форми, намазани със мазнина и посипани с брашно. Печем в предварително затоп-лена фурна на 200°С. Готовия кекс украсяваме с разбита сметана или с глазура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало